Био (органичното) кафе има някои предимства спрямо обикновеното кафе.
- Био кафето съдържа повече антиоксиданти от обикновеното кафе. Антиоксидантите помагат да се борим със свободните радикали и поддържат клетките здрави.
- Био кафето е по-малко кисело от обикновеното кафе. Това може да бъде предимство за хора с чувствителен стомах или проблеми с киселинността.
- Био кафето се отглежда без използването на пестициди и вредни химикали. Това означава, че няма остатъци от тези вещества в кафето.
- Производството на био кафе спазва строги стандарти за устойчивост и опазване на околната среда. Това включва и отглеждането на кафе в екосистеми, които се грижат за почвата и природата.
Така че, ако искате да се насладите на вкусно кафе и да подкрепите устойчивото земеделие, био кафето е отличен избор!